Actualizare cos

Blog

  • octombrie 23 2017
  • case-smart
  • 0 comentarii

High tech life. Evolutia tehnologiei si necesitatea acesteia in viata de zi cu zi.

Cand lumea, asa cum o stim, a evoluat iar noi trebuie sa tinem pasul

Mai tineti minte vremea cand nu exista internet si trebuia sa comunicam unul cu celalalt fata in fata? Sau telefoanele fix? Tehnologia a avansat in asa fel incat aceste timpuri de mult uitate despre care vorbeam mai sus par de acum o eternitate. Ne aflam in era tehnologiei, unde totul este automatizat in asa fel incat sa ne faca viata mult mai usoara. Acest proces este inevitabil si desi unii din noi tin cu dintii de metodele antice de a convietui, suntem pusi in fata faptului implinit. Evolutia este necesara si imediata.

Primul device ce a marcat trecerea intr-o era a tehnologiei a reprezentat IPhone-ul, inventia lui Steve Jobs. Jobs a fost inspirat de MessagePad-ul lui Newton, inca a prevazut faptul ca telefoanele mobile vor reprezenta o sursa importanta de aflare a informatiei. Asa ca in 2007, Steve Jobs a scos pe piata bine cunoscutul Iphone 1, care va evolua la noile Iphone-uri 8, 8 plus si Iphone X. Va vine sa credeti ca au trecut zece ani de cand omenirea a primit primul sau Iphone? Aparitia acestuia semnificand urcarea noastra in caruselul tehnologiei si integrandu-ne in viata high tech. Timpul trece repede, iar noi trebuie sa tinem pasul cu noile tendinte.

Viata noastra a devenit high tech din momentul in care ne-am cumparat primul smartphone, era normal ca si celelalte accesorii sa devina la un moment dat smart. Vorbesc despre accesorii precum boxele portabile, intrerupatoarele cu touch, tablete, IPoduri, IPaduri, Vinyl Record Player (adica un pick-up-ul clasic cu intrare auxiliara pentru smartphone), camere foto cu wifi, si nu stiu daca ati auzit vreodata de Amazon Echo dot. Ei bine, Amazon Echo dot este un dispozitiv hands-free care functioneaza cu ajutorul comenzilor vocale. Prin intermediul Amazon Echo dot puteti asculta muzica, suna pe cineva, sa aflati anumite informatii de pe internet, sa controlati device-urile din casa, sa setati alarme, sa aflati stirile sau chiar sa ascultati o carte audio. Practic, Amazon Echo dot face orice daca are acces la internet si iti vorbeste de parca ar fi o persoana. Nu-i asa ca viata pare mult mai usoara acum? Mie asa mi se pare.

Sa nu uitam ca anul 2017 este anul realitatii virtuale, si anume, al ochelarilor ce ne pot trimite in locuri unde nu am ajuns niciodata, oferindu-ne o extraordinara iluzie a realului chiar in sufrageria noastra. Daca inainte doar cei cu posibilitati puteau sa-si permita astfel de device-uri, acum viata hightech este accesibila tuturor. Confortul este la un touch distanta and i believe you can touch IT.

Avand in vedere schimbarile care au loc zilnic in domeniul tehnologiei, am ajuns si la subiectul pe care voiam sa-l discutam cu voi si anume, accesoriile high tech pentru o casa inteligenta. Daca tot aveam telefoane inteligente, de ce sa nu avem si o casa inteligenta? Cu ajutorul device-urilor inteligente, putem fi proprii nostri designeri de interior. Look-ul minimalist al acestor produse ofera locuintei voastre un aspect elegant si sunt doar la un touch distanta.

Distribuitori oficiali in Romania